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abril 07, 2011
Portobello and Eggplant Tart
This recipe is from the Book "A Return To Cooking" author Eric Ripert.
This is a very elegant way to serve a Portobello, sliced and serve in a crunchy phyllo shell, with a spread of eggplant (eggplant and mushrooms is always a good combination). All the components can be prepared ahead of time and rewarmed, but you must ensemble the dish at the last minute, or the phyllo will become soggy.
Portobello and Eggplant Tart
Serves 6
Ingredients
6 3½ inch Portobello mushrooms
10 garlic cloves, peeled
¾ cup extra virgin olive oil
3 rosemary spring
Fine sea salt and freshly ground white pepper
8 tablespoon unsalted butter
5 sheet phyllo dough
5 eggplants, peeled and cut into ½ inch dice (about 3 cups)
3 tablespoon diced red onion
Directions
Preheat the oven to 400 F
For the mushrooms, remove the stems. Place the mushrooms on a baking sheet. Roughly chop 8 of the garlic cloves. Drizzle ½ cup of the olive over the mushroom, making sure they are thoroughly coated on top and bottom. then scatter the garlic over the mushrooms. Cut each rosemary spring in half and place one on each mushroom. Season with salt and pepper.
Roast the mushrooms until they have released their liquids, about 15 minutes. Set aside to cool briefly. Leave the oven on.
Bake the phyllo until golden brown and flaky, about 15 minutes. Remove from the oven and let cool. Reduce the temperature oven to 350 F.
Meanwhile, when the mushrooms are cool enough to handle, discard the rosemary and garlic. Press on the mushrooms to release their liquid, and then strain the juices that have collected on the baking sheet. Pour the mushroom jus into a small saucepan and set aside. Slice the mushrooms on the bias into ¼ inch thick slices, but do not separate the slices. Set aside on a baking sheet.
Peel and chop the remaining garlic cloves. In a large sauté pan, heat the remaining ¼ cup olive oil over high heat. Add the eggplant and toss to coat. Add the garlic and red onion and season with salt and pepper. Cut until the vegetables are tender, 3 to 5 minutes. Remove from the heat.
Just before serving, place the oven to warm. Warn the mushroom jus. Gently reheat the eggplant mixture if necessary.
To serve, place a phyllo round in the center of each plate. Top with the eggplant mixture. Remove the mushrooms from the oven and invert one onto each portion of phyllo. Drizzle the mushroom jus around the plats. Serve immediately.
marzo 21, 2011
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Napoleón de Mango
febrero 22, 2011
Chocolate y Caramelo
Tartas de Chocolate rellenas de Caramelo
Hace 2 docenas
Ingredientes
Tarta de Chocolate
8 cucharadas (1 barra) de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
½ taza de azúcar más 1 cucharada
1 yema de huevo
¾ cucharadita de extracto de vainilla
1 ¼ tazas de harina para todo uso
¼ taza de Cacao en polvo sin azúcar
Relleno de Caramelo
½ taza de agua
2 tazas de azúcar
¼ taza de jarabe de maíz
8 cucharadas (1 barra) de mantequilla sin sal
½ taza de crema de leche
2 cucharadas de crema de leche
1 pizca de sal
Ganache de Chocolate
½ taza de crema de leche
3 ½ onzas de chocolate amargo, finamente picado
Procedimiento
Tarta de Chocolate
En el recipiente de una batidora eléctrica coloque y mezcle la mantequilla y el azúcar durante 1 minuto. Añada la yema de huevo y la vainilla, y bata hasta que quede suave. Agregue la harina y el cacao en polvo, y bata a velocidad baja hasta que esté bien mezclado. Coloque la mezcla en un papel plástico dele forma de disco, envuélvala. Enfríe hasta que esté firme, por lo menos una hora y hasta por 3 días.
Precaliente el horno a 325° F. Sobre una superficie ligeramente enharinada extienda la masa en un rectángulo de 45 por 30 cm. Usando un cortador redondo, cortar 24 redondeles de masa de 7 cm. y colocarlas en moldes de 5 cm. Dejar enfriar por 20 minutos.
Rellene cada molde con granos secos para evitar que se levante la masa. Hornear durante 20 o 25 minutos hasta que la masa vea seca, transfiéralas a una rejilla para enfriar. (La tarta se puede hacer con 8 horas de anticipación).
Coloque ½ taza de agua en una olla grande. Añada el azúcar y jarabe de maíz, mezcle y cocine a fuego medio-alto, revolviendo la olla ocasionalmente, hasta que se convierte en un caramelo de color ámbar oscuro, unos 10 minutos. Con cuidado agregue y mezcle la mantequilla, la crema y una pizca de sal, bata hasta que quede suave. (El caramelo se puede hacer hasta con 5 días de antelación y refrigerado en un recipiente tapado). Divida el caramelo en las tartas mientras esta aún caliente y deje reposar por lo menos 45 minutos.
Coloque el chocolate en un recipiente resistente al calor. En una olla pequeña, ponga a hervir la crema. Vierta la crema caliente sobre el chocolate, y dejar reposar por 2 minutos, luego revuelva con una espátula hasta que quede suave. Vierta un poco de ganache sobre cada una de las tartas. Deje reposar a temperatura ambiente por lo menos 2 horas antes de servir.